Lær København at kende

rooftop-view-of-copenhagen

Er du nyflytter, eller vil du bare gerne lære København bedre at kende, så bør du læse med her. Den dejlige, danske hovedstad rummer nemlig en masse dejlige bydele, som du kan blive lidt klogere på i denne artikel. Så brug et par minutter, før du selv tager ud og gør dine egne erfaringer. 

København centrum

Det er næppe overraskende, at det er et travlt område, hvor der altid er gang i sagerne. Til gengæld har Centrum også alt, hvad man har brug for – og lidt mere til. Vil du gerne være helt tæt på alle de gode spisesteder, de rigtige steder at shoppe og befinde dig blandt mange mennesker altid, så er det Københavns Centrum det rigtige sted for dig. Vil du hellere spare nogle penge, og kan du egentlig bedst lide at have lidt luft omkring dig, så bør du søge mod andre dele af byen.

København V

I folkemunde kaldet Vesterbro og et rigtig lækkert område. Tidligere var Vesterbro kendt for stoffer og prostituerede, men i dag er det et af mest populære kvarterer i København. Mange virksomheder har lokaler på Vesterbro, og så er det et sted, hvor rigtig mange unge bor og holder til.

Området ligger både tæt på det travle Centrum og det smukke Frederiksberg, og det er nemt at komme til og fra med offentlig transport eller på cykel. Kan du godt lide små caféer og mindre butikker, så er der rig mulighed for at gå på opdagelse på Vesterbro, før du kan slå dig ned i et af de mange grønne områder.

Nørrebro

Er du vild med en masse forskellige kulturer på én gang, så er Nørrebro et godt sted at besøge. Her kan du finde små grønthandlere eller ”sharwarma shops” i massevis, og generelt er Nørrebro en bydel, hvor man hylder forskelligheden og det farverige. Det er også et område, som bliver mere og mere populært at bosætte sig i, fordi det geografisk ligger rigtig godt.

Nørrebro er også kendt for uro og ballade, særligt fra mediebilledet, men det hører heldigvis mere til undtagelsen end reglen, at det er utrygt at færdes her.

Frederikberg

Et rigtig fashion-kvarter, hvor du også betaler godt for tingene. Frederiksberg rummer smukke villakvarterer og dyre lejligheder, ligesom du kan tage et smut på én af de pæne caféer eller restauranter, som virkelig leverer varen. Sammenlignet med Nørrebro og Vesterbro, så er det Frederiksberg et noget mere roligt kvarter, hvor der er plads til at nyde naturen omkring. Det er desuden her, Zoologisk have ligger, ligesom FC Københavns Superligahold i fodbold har deres daglige gang på Frederiksberg.

Forstæderne

Vil du en smule væk fra Centrum, så kan du passende besøge nogle af Københavns mange forstæder. Der er stadig en følelse af liv i fx Valby og Rødovre, men vil du opleve den bankende storbypuls, så er forstæderne ikke helt så oplagte. Har du fokus på at spare lidt på pengepungen, så er det til gengæld en god mulighed, da prisniveauet trods alt ligger et stykke under det, du finder i indre København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *