Oplev det bedste af København

Copenhagen_City_Hall_-_balustrade

Vil du gerne se det allerbedste af København, når du er på besøg? Eller har du boet i byen i mange år uden at kigge på de seværdigheder, som er lige rundt om dig? Læs med her og hør, hvad du i hvert fald roligt kan tage et kig på. 

Lad det være sagt med det samme: Denne artikel kan ikke beskrive hele København. Den vil derimod forsøge at opridse et par af de steder, hvor det både er populært og dejligt at tage hen, når man besøger den danske hovedstad. Læs med og bliv inspireret.

Dyrehaven

Uanset, om du er til søndagstur med madpakkekurv eller vilde forlystelser, så kan du roligt tage et smut i Dyrehaven. Haven er placeret i et smukt landskab, hvor du kan gå en rundtur og møde nogle af mange hjorte på vejen. Dyrene er den største seværdighed i Dyrehaven, fordi du får mulighed for at komme helt tæt på store, vildtlevende hjorte.

Har du ungerne med på tur, så er Dyrehavsbakken en sikker vinder. Ligesom Tivoli er en attraktion om vinteren, så er ’Bakken’ det i de varme måneder. Der er gratis entre til området, hvor man kan prøve mange forlystelser, spise is eller vente med jakkerne nedenfor.

Nyhavn

Et meget populært område, som derfor også er enormt turistet, når vejret er i sit gode hjørne. Nyhavn er ren idyl, og stemningen er afslappet og høj på samme tid. Du møder nok en flaskesamler eller to på din vej, men tag det med et smil og lad dig betage af atmosfæren. Du vil opleve unge mennesker, som nyder deres kolde øl, fyldte restauranter og smukke både, som holder til i Nyhavn.

Stedet var i gamle dage et usselt og skummelt kvarter, hvor sømand gik på værtshus. Siden 1980’erne, hvor stedet blev renoveret, har det dog mere været et meget velset sted, som har udviklet sig til et af Københavns mest berømte turistmål.

Kongens Have 

Er du mere til park-områder og åndehuller, så er der også rig mulighed for det i København. Kongens Have er det mest populære, og nok også smukkeste, valg. Haven er, som rigtig meget af København, anlagt at Christian 4. i starten af det 17. århundrede. Der er mulighed for at gå skønne ture, hvor du møder skulpturer og et hav af blomster på din vej, og du kan mænge dig på et tæppe på græsset.

Rundetårn 

Hvis du vil opleve det hele fra toppen, så skal du selvfølgelig et smut op i Rundetårn. Tårnet er placeret i indre København og er 42 meter højt. Turen op er en smule krævende, om end du sagtens kan tage dine pauser på de runde gange. Nedturen føles til gengæld legende let, når du har set hele hovedstaden fra oven.

Rundetårn er en mulighed for at besøge et stykke ægte dansk kultur, som blev opført af den kendte konge, Christian 4. i det 17. århundrede. Du oplever en enestående arkitektur, og får mulighed for at skue ud over det meste af København, når du når toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *